آکوامارین
نوشته شده توسط : noor

در هنگام خرید سنگ آکوامارین به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

در هنگام خرید باید به رنگ و به خصوص ته رنگ سبز که معمولا در آنها مشاهده میشود را در نظر بگیرید. همیشه این نکته را بیاد داشته باشید که آکوامارین شفاف و بدون عیب به علت حفره های میکروسکوپی، کمتر وجود دارد و معمولا قسمتهای کدر یا لکه ابری مانند در آن دیده می شود. البته این لکه ها را نمی توانند بخوبی صیقل و پولیش بدهند و درنتیجه درخشش کافی ندارند. هرچند که بلورهای شفاف و خوش رنگ آن به هیچ وجه کمیاب نیست. از جمله سنگهایی که مشابه آکومارین بوده و ممکن است با آن اشتباه بگیرید عبارت اند از: کیانیت، توپاز، زیرکن، تورمالین و انواع بدل آکوامارین که از شیشه درست شده اند. خوشبختانه نوع مصنوعی نگین های این گوهرسنگ که در آزمایشگاه تولید می شوند مقرون به صرفه نیست.  تشخیص سنگ آکوامارین در بازار انواع مصنوعی وجود دارند که در واقع اسپینل مصنوعی با رنگ آکوامارین می باشند. در بازار ایران دیده شده از کانی گوشنیت به عنوان آکوامارین شفاف اصل فروخته می شود. برای شارژ این گوهرسنگ می توانید هر چهار روز یک بار آن را بشورید سپس در مقابل خورشید شارژ نمایید.

 

قیمت سنگ آکوامارین چگونه تعیین می شود؟

بطور کلی هرچه رنگ سنگ آکوامارین تیره تر باشد قیمتی تر است ولی از آنجایی که بلورهای درشت آکواکارین کمیاب نیستند قیمت این گوهر به جز نوع رنگ نفیس آن چندان بالا نیست و حتی جزو جواهرات ارزان قیمت می باشد. نگین های یک قیراطی با کیفیت معمولی آن چند دلار بیش نیست. حتی نوع گرانبهای آن نیز نسبت با زمرد خوب نمی تواند رقابت کند. باربوت (Barbot) جواهرساز فقید فرانسوی در کتابهایش نقل می کند که یک آکوامارین با وزن 10 کیلوگرم داشته که قیمت آن فقط 65000 دلار بوده. در سال 1811 نیز بلور زیبای سبز چمنی از بریل به وزن 15 پوند در ایالت میناس نواس برزیل یاف شد. حال تصور کنید همین مقدار زمرد چقدر ارزش خواهد داشت!

 

معادن آکوامارین در جهان

معادن آکوامارین مانند سایر کانی های خانواده خود در تمامی قاره ها یافت می شوند. ذخایر بااهمیت آن در برزیل، باهیا، جمهوری مالاگاسی، افغانستان، تانزانیا، پاکستان و روسیه هستند. در کوه های اورال روسیه و دیگر نقاط سیبری به وفور یافت می شود که بیشتر آنها همراه توپاز می باشند. یکی از بزرگترین این معادن در معدن کاراکورام پاکستان می باشد. حضور آکوامارین در معادن ثانویه، همانند قلوه سنگهای جواهر گونه، بسیار نادر است. در برزیل این کانی همراه با کریزوبریل، توپاز سفید یا آبی و یا به صورت فلوه سنگ های کوچک در معادن ثانویه در شمال شرقی ایالت میناس جراس یافت می شود.

در ماداگاسکار حدود 50 معدن از آن وجود دارد. در ایران نیز در خراسان رضوی در گناباد و در حوالی مشهد از آن پیدا شده است و اکتشاف آن در دستور کار دبیرخانه مشهد شهر جهانی صنایع دستی گوهر سنگها قرار دارد.

بهسازی سنگ آکوامارین

در بازار جواهرات نگین های آن غالبا به صورت آبی کمرنگ دیده می شوند که با فراوری حرارتی پیشرفته معمولا ته رنگ سبز آن حذف می شود. بعضی از بریل های زرد و سبز را با حرارت دهی می توان به آکوامارین آبی تبدیل کرد. بریل هایی که رنگ آنها کیفیت پایین تری دارند می توان با حرارت دهی تا دمای 400 درجه سانتیگراد می توان به آبی سیر و مرغوب تری رسید. فقط انواع با کیفیت آن را در انگشتر سازی روی پایه باز سوار می کنند. درخشش و رنگ بریل ها را معمولا با گذاشتن آن درون فویل در زیر نگین بهبود می بخشند. در این روش نگین آن را روی فویل نقره ای و یا در قابی با روکش تیره قرار می دهند.

 

 

https://chaav.ir/blog/14-%D8%B3%D9%86%DA%AF+%D8%A2%DA%A9%D9%88%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%86+%DA%86%D9%87+%D8%AE%D8%A7%D8%B5%DB%8C%D8%AA%DB%8C+%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%9F+%7C+%D9%81%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AF+%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C+%D8%A2%DA%A9%D9%88%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%86

 

 

 

بزرگترین کریستال های آکوامارین در جهان

بزرگترین کریستال برش خورده آکوامارین به The Dom Pedro aquamarine معروف است. در سال 1980 این قطعه در معدن Pedra Azul ایالت میناس جراس برزیل یافت شد. وزن اولیه آن 45 کیلوگرم و تبدیل به 10636 قیراط،  ابعاد 36 سانتیمتر ارتفاع و 10 سانتی متر عرض بعد از برش شد. در ویدئو بالا فیلم این قطعه زیبا را می بینید(برای تماشا با وی پی+ان وارد شوید) یکی دیگر از بزرگترین کریستال های یافت شده در جهان دارای وزنی معادل 110.5 کیلوگرم و به ابعاد 48.5 سانتیمتر طول و 42 سانتیمتر قطر بود که در سال 1910 میلادی در مارابایا در ایالت میناس جراس برزیل یافت شد و بعدها به قطعات و نگین های مختلفی تبدیل شد.

در سال های اخیر نیز کریستال های بسیار بزرگی در همین استان یافت شده است از جمله یک بلور 552000 قیراطی که بیش از 110 کیلوگرم وزن و کیفیتی بسیار بالا داشته است. البته بلورهایی نیز یافت شده اند که چندین تُن وزن داشته ان ولی دارای کیفیت پایینی نظیر بی رنگی یا کدر بوده که در جواهر سازی کاربردی ندارند.





:: بازدید از این مطلب : 341
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 13 شهريور 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: